Art in Oisterwijk

Vrij toegankelijke kunsttentoonstelling `Me, Myself & IK´ te zien van 1 tot en met 18 juni

 

IDENTITEIT CENTRAAL BIJ ART IN OISTERWIJK 2017

 

Oisterwijk, 24 mei 2017 – Het nieuwe, twee tweejaarlijkse, vrij toegankelijke kunsttentoonstelling Art in Oisterwijk staat dit jaar in het thema van identiteit. Onder de titel ´Me, Myself & Ik´ tonen tientallen bekende en minder bekende kunstenaars hun werk aan het publiek in een unieke ambiance: het centrum van het prachtige dorp Oisterwijk, dat bekend staat om haar aantrekkingskracht op liefhebbers van kunst en cultuur. ´Me, Myself & Ik´ is te zien van 1 tot en met 18 juni aanstaande en is voor iedereen gratis te bezoeken. 

 

Het centrale thema van Art in Oisterwijk 2017 is 'identiteit'. De bezoekers zullen zien dat hieraan zowel publieke als persoonlijke aspecten zitten, waarmee de kunstenaars laten zien wat spelen met  verbeelding betekent. Beeldvorming bij de toeschouwers staat centraal, ondersteund door begrippen als  imago, individualiteit en identiteit. De toeschouwer wordt getrakteerd op een verrassend, afwisselend en inspirerend programma waarbij de Oisterwijkse horeca als gastheer fungeert. Er worden zo'n 200.000 bezoekers verwacht.

 

Internationaal
Oisterwijk oefent, als sfeervol Brabants dorp gelegen tussen enkele grotere steden, een grote aantrekkingskracht uit op kunstenaars uit de omgeving en ver daarbuiten. Mede door eerdere kunstevenementen als Oisterwijk Sculptuur is het een dorp waar de interactie tussen mens, kunst en omgeving overal zichtbaar is. Het aantal deelnemende kunstenaars aan Art in Oisterwijk 2017 is indrukwekkend, met zowel lokaal bekende en minder bekende kunstenaars als nationaal en internationaal gerespecteerde namen op de lijst. Beelden van onder andere Robert Combas, Jim Dine, Karel Appel, Jan Fabre, Sam Francis en Rebecca Warren zijn te zien in het centrum op De Lind en het Lindeplein.

 

Festival
'Me, Myself & Ik' is vrij toegankelijk voor bezoekers van 1 tot en met 18 juni in het centrum van Oisterwijk. Verschillende openbare ruimtes zijn ingericht als museumzalen en naast sculpturen zijn er een foto- en banierententoonstelling. Ook worden er rondleidingen verzorgd.

Oisterwijk pakt je in

Partners